Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη μεγαλώνουν

bloomberg

Με τις αμερικανικές αγορές κλειστές για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στον Martin Luther King Jr., η αντίδραση στην χλιαρή αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας ήταν απροσδόκητα ανθεκτική. Ο STOXX Europe 600 υποχώρησε κατά 0,2% και ο ευαίσθητος στις συναλλαγές της Γερμανίας DAX έπεσε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες. Η έναρξη της περιόδου κέρδους μπορεί επίσης να έχει απομακρύνει κάποια από την προσοχή της αγοράς. Ενώ παραμένουμε μετροπαθώς θετικοί προς τις μετοχές, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τους κινδύνους λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ για το 4ο τριμήνο του 2018 της τάξεως του 6,4%, πράγμα που σηματοδοτεί μια ετήσια αύξηση που άγγιξε το 6,6%. Τόσο η εξωτερική όσο και η εγχώρια ζήτηση διαδραμάτισαν ρόλο στην επιβράδυνση, με τις προσπάθειες ενθάρρυνσης της Κίνας μέχρι στιγμής να μην αποδεικνύονται αποτελεσματικές. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για τη διεθνή ανάπτυξη του 2019 σε 3,5% από 3,7%, δίνοντας έτσι μια πρόβλεψη με τον ασθενότερο ρυθμό ανάπτυξης μέσα στα τρία τελευταία χρόνια. Παραμένουν αμετάβλητες οι προβλέψεις των ΗΠΑ και της Κίνας σε 2,5% και 6,2% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η συνεχιζόμενη διακοπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Βασική μας υπόθεση είναι ότι μια λύση θα βρεθεί στα τέλη Ιανουαρίου / αρχές Φεβρουαρίου, αλλά υπάρχουν πιθανότητες για σφάλματα πολιτικής. Αν η κατάσταση παραταθεί αυτό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο. Προς το παρόν, αναθεωρούμε την πρόβλεψή μας για το Ακαθάριστο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Q1) από 2,1% σε 1,9%.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Theresa May έχει αποκλείσει την καθυστέρηση της ημερομηνίας εξόδου της M. Βρετανίας από την Ε.Ε στις 29 Μαρτίου καθώς και ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με το Brexit.

Η εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα της Keystock καλύπτει όλο το φάσμα συναλλαγών σε CFDs και Forex και σας εγγυάται εύκολες συναλλαγές με ασφάλεια από όπου και αν βρίσκεστε.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.