Η χαρά των επενδυτών μετατρέπεται σε φόβο

wsj

Η βρετανική λίρα συνέχισε να ανακάμπτει αφότου άγγιξε τις χαμηλότερες τιμές μέσα στους τελευταίους 20 μήνες έναντι του δολαρίου, τον Δεκέμβριο. Ενώ η αβεβαιότητα γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα και το κλίμα των καταναλωτών, τα επίπεδα απασχόλησης και η αύξηση των μισθών παραμένουν ανθεκτικά. Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό απασχόλησης έφθασε το 75,8% τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, το υψηλότερο από το 1971, ενώ το μέσο εβδομαδιαίο κέρδος σε ονομαστικές τιμές αυξήθηκε κατά 3,4% την περίοδο αυτή, το μεγαλύτερο κέρδος σε μια δεκαετία. Παραμένουμε θετικοί στην υποτιμημένη GBP έναντι του USD.

Η Τρίτη αποδείχθηκε μια ημέρα κινδύνου για τους επενδυτές εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης, με τα αποθέματα στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να μειώνονται. Τη Δευτέρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετρίασε τις προβλέψεις του για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο 3,5% το 2019, αναφέροντας τους αυξανόμενους κινδύνους που απορρέουν από τις εμπορικές εντάσεις και τις πιο περιοριστικές οικονομικές συνθήκες. Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί η εμπορική διαμάχη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στην Κίνα. Ενώ αναγνωρίζουμε ότι η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή έχει φθάσει σε μια φάση ανάπτυξης υποπαραγωγών, δεν βλέπουμε ύφεση στον ορίζοντα.

Οι αποδόσεις για τα κρατικά ομόλογα μειώθηκαν γενικά την Τρίτη. Έχουμε μια ουδέτερη άποψη διάρκειας σε δολάρια ΗΠΑ, GBP, EUR, CHF και JPY, αντανακλώντας την αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια της ασθενέστερης δυναμικής ανάπτυξης.

Η εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα της Keystock καλύπτει όλο το φάσμα συναλλαγών σε CFDs και Forex και σας εγγυάται εύκολες συναλλαγές με ασφάλεια από όπου και αν βρίσκεστε.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.