Επιφυλακτικοί οι επενδυτές αναμένοντας τις νέες εξελίξεις

alienation

Οι επενδυτές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα με επιφύλαξη πριν από τις περαιτέρω αναφορές κερδών, την διήμερη εμπορική συνομιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και τη συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Οι μετοχές της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ υποχώρησαν, καθώς οι εκπλήξεις λόγω των αρνητικών κερδών στις ΗΠΑ προστέθηκαν στην αποφυγή κινδύνου.

Προτού το εμπόριο βρεθεί στο επίκεντρο στα μέσα της εβδομάδας, η προσοχή είναι και πάλι στραμμένη στο Brexit: Η δήλωση της Πρωθυπουργού Theresa May σχετικά με το Plan B θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και μπορεί να κατατεθούν τροπολογίες. Η συζήτηση και οι τροπολογίες, ίσως από πέντε έως έξι, είναι πιθανό να σηματοδοτήσουν ένα ακόμη βήμα στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να εμπλακεί περισσότερο και ενδεχομένως να ελέγξει τις διαπραγματεύσεις του Brexit. Εάν εγκριθούν ορισμένες από τις τροπολογίες, και ιδίως εκείνες που αποκλείουν μια συμφωνία χωρίς διαπραγμάτευση, η GBP, για την οποία εξακολουθούμε να έχουμε θετική γνώμη, θα μπορούσε να κερδίσει περαιτέρω έδαφος.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν λόγω ανησυχιών για την παραγωγή των ΗΠΑ. Τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων των αμερικανικών σταθμών που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι ο αριθμός των ενεργών αμερικανικών εγκαταστάσεων αυξήθηκε για πρώτη φορά φέτος μετά από μεγάλη πτώση μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αριθμοί απογραφής των ΗΠΑ θα παρακολουθείται στενά αυτή την εβδομάδα. Στο πλαίσιο της συνολικής ουδέτερης στάσης μας όσον αφορά τα βασικά προϊόντα, συνεχίζουμε να έχουμε μια θετική τακτική άποψη για το πετρέλαιο, καθώς πιστεύουμε ότι οι πωλήσεις Νοεμβρίου / Δεκεμβρίου ήταν υπερβολικά υψηλές και ότι τα μέλη και οι σύμμαχοι του ΟΠΕΚ φαίνεται να συμμορφώνονται με τις περικοπές παραγωγής που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα της Keystock καλύπτει όλο το φάσμα συναλλαγών σε CFDs και Forex και σας εγγυάται εύκολες συναλλαγές με ασφάλεια από όπου και αν βρίσκεστε.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.