Αισιοδοξία για τις εμπορικές συναλλαγές

teletrader

Οι αγορές ήταν βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου την Παρασκευή, αφότου η Κίνα προσφέρθηκε να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα κατά τα επόμενα έξι χρόνια. Η προσφορά θα αυξήσει τις εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ κατά την περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να φέρει το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα  μέχρι το 2024. Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό Αντιπρόσωπο Εμπορίου Robert Lighthizer στην Ουάσινγκτον για τις επακόλουθες διήμερες συνομιλίες στις 30 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι παγκόσμιες μετοχές κέρδισαν 1,2%, υπό την ηγεσία των αποθεμάτων της ΕΕ και της Κίνας. Οι κυκλικοί τομείς, όπως η ενέργεια και οι βιομηχανίες, ήταν οι κύριοι δικαιούχοι, ενώ οι αμυντικές αποδόσεις έπεσαν. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο και οι αποδόσεις αυξήθηκαν περαιτέρω, αλλά τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και το JPY υποχώρησαν. Οι αγορές των ΗΠΑ θα κλείσουν σήμερα για την Ημέρα του Martin Luther King Jr.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα παρουσιάσει σήμερα στο Κοινοβούλιο το αναθεωρημένο σχέδιο Brexit. Οι προσπάθειες για τη διασφάλιση μιας ομοιογενούς συναίνεσης φαίνεται να εξασθενίζουν, καθώς φέρεται να προτιμά να επιδιώκει αλλαγές στην ιρλανδική συμφωνία “backstop” – αυτή η μετατόπιση είναι η πιο δημοφιλής στα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Jeremy Corbyn δήλωσε ότι η επιλογή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα παραμένει. Παρά τις αβεβαιότητες, πιστεύουμε ότι μια μη συμφέρουσα Brexit είναι το λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα.

Η εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα της Keystock καλύπτει όλο το φάσμα συναλλαγών σε CFDs και Forex και σας εγγυάται εύκολες συναλλαγές με ασφάλεια από όπου και αν βρίσκεστε.

 

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.